donderdag 18 juni 2020

IC bedden en triage, een tweede ramp?

Gisteren vertelde Ernst Kuiper over het uitbreiden van de IC capaciteit in OP1 NPO1.Als we in totaal op 1250 mikken en voor de reguliere zorg 1050 bedden nodig hebben, dan hebben we er voor corona patiënten 200 over en nog wat in Duitsland als ze die niet zelf nodig hebben. Goed dat we de voorbereidingen treffen.

Misschien komen die cijfers nog wat anders te liggen, maar bottom line is wie gaat straks bepalen of en hoeveel er opgeschaald gaat worden en hoeveel er van de reguliere zorg mag worden afgeknabbeld, hoeveel er naar Duitsland kunnen, komt er een noodhospitaal en hoeveel er dus beschikbaar zijn voor corona patiënten.

Daarna wordt het gemakkelijk dan volg je gewoon het triage protocol waar Diederik Gommers zo blij van is. Perfect dat we erover nadenken.

Maar nu nogmaals mijn vraag: Wie bepaalt in een onverhoopt geval hoeveel IC bedden er beschikbaar zijn/komen.

Het Kabinet, de doktoren, u?...

Je kunt ook redeneren een tweede golf mag er gewoonweg niet komen. En dat kan ook, als tenminste het virus niet muteert naar een vervelender variant. Een goede reden om vooral alles uit de kast te trekken om van BCO een succes te maken. Verder moeten we onderzoeken wat we mogelijk in het najaar en winter kunnen verwachten, vanwege binnen zitten met veel mensen in kleine ruimtes. Heeft u al een HEPA filter van de goede categorie geïnstalleerd? En waar u werkt? En in de kroeg? En ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten